Известие

Collapse
No announcement yet.

Вибрации при подаване на газ 156 1,9

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вибрации при подаване на газ 156 1,9

Колеги проблемът е следния: Когато карам колата се получават вибрации отпред в дясно,отуснали газта изчезват.Та слязох под колата и видях там кадето е вътрешното каре въпреки,че маншона е здрав навсякаде е станало грес.Установих,че дяснта част до спомагателния лагер има луфт и трака,а в лявата всичко е нормално.Тръгнах да търся кой колега може да ми обслужи с тази резервна част и намерих една цяла полуоска която е също от 1.9 но различна от моята.Въпросът ми е дали тази ще стане за моята кола?
    А незнам дали разликата идва от това,че моята е с вътрешен фейс и има системита ASR,...... a тази полуоска на снимката да е от тези до фейслифта.
    Attached Files
    Last edited by ziko; d.m.y г., 22:05.
    Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
    ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

Сигурен ли си че е от полуоската ?
    Поне според ЕПЕР от всички 156 1.9 трябва да става.
    ex - 147 16v multijet

Comment

Ами според мен е от това колега.Защото от дясната страна има луфт,който в другата страна го няма.Бях прочел една твоя тема със сходен проблем но при тебе май беше с неоригинален съединител.
      Last edited by ziko; d.m.y г., 12:15.
      Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
      ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

Comment

Маховика беше при мене, грешен махо + съед.

Елементарен тест е да я вдигнеш отляво само и да я пробваш дали при подаване на газ ще тресе. Освен ако няма проблем в диф-а.
        ex - 147 16v multijet

Comment

няма да стане полуоската от първата снимка...твоето вътрешно каре е ролково,такова ти трябва
          EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
          Suzuki GSXF600 99г.
          Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Та и аз да питам,имам и аз такъв проблем но не е на алфата.Пасат 5 пак от дясно и при тръгване се чува най-много.Та ако някой се е сблъсквал да казва ще бъде много полезен.
            Mercedes W202 - 200kompressor 99'
            Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
            Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Working...
            X